Payment with Klarna Payment with Swish
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Vanliga frågor

1. Är pelletskaminer miljövänliga?

Ja, pelletskaminer är mycket miljövänliga. De använder pellets som bränsle, vilket är en förnybar resurs. Dessutom har de en verkningsgrad på över 90% och mycket låga utsläppsnivåer.


2. Behöver jag en skorsten för att installera en pelletskamin?

Nej, du behöver inte nödvändigtvis en skorsten för att installera en pelletskamin. Många modeller kan installeras utan skorsten. Se alla våra modeller här


3. Hur ofta behöver jag fylla på pellets?

Det beror på hur ofta du använder din kamin och på dess storlek. Men generellt sett behöver du inte fylla på pellets särskilt ofta tack vare kaminens stora magasinkapacitet.


4. Hur mycket kostar det att värma upp mitt hem med en pelletskamin?

Kostnaden för att värma upp ditt hem med en pelletskamin beror på flera faktorer, inklusive storleken på ditt hem och hur ofta du använder kaminen. Men generellt sett är uppvärmning med pelletskaminer mycket kostnadseffektivt jämfört med andra uppvärmningsmetoder. Kostnaden för pellets är relativt låg och pelletskaminens höga verkningsgrad innebär att de är mycket energieffektiva.


5. Behöver en pelletskamin mycket underhåll?

Nej, pelletskaminer kräver relativt lite underhåll. De har inbyggda system som automatiserar många av de vanligaste underhållsuppgifterna, såsom rengöring av brännkammaren. Du behöver dock se till att magasinet är fyllt med pellets och att asklådan töms regelbundet.


6. Kan jag styra pelletskaminen med en fjärrkontroll?

Ja, många modeller av pelletskaminer kommer med en fjärrkontroll som du kan använda för att styra kaminens inställningar. Vissa modeller kan även styras via WiFi, vilket innebär att du kan styra din kamin med hjälp av en app på din smartphone.